De gekheid der tijd!

Wat is het leven toch plezierig, en wat een genot der oppervlakkigheid want immers leven zonder geestverruimende diepgang is het voor velen de ultieme bruine jongen draaien in een vieze wc pot. Nou ja, zelfs ontlasten van verteerde voedsel heeft nog tijdsnut. We smijten met tijd en doen net of het ons niet kan sieren dat de tijd doortikt. Aan het einde van de rit komen kostbare herinneringen zo intens ter boven dat men terug grijpt naar het eerlijke en vrije Ik’je met de schaamte en een traan: Dat het hele leven misschien wel anders kon zijn, en dat vrijheid als het ervaren van een kind nog niet eens zo slecht is. De laatste weken ven het leven begint men te beseffen dat vrijheid en het leven en de tijd geen taboe meer is! Maar dan is het veelal te laat, en zal de ultieme verlossing komen, het einde der leven, in ieder geval jouw krankzinnige leven. Tja, dan zal het stoffelijk afschuwelijke in een bedje met al zijn lelijkheid misschien wel minderwaardiger dan voor te stellen is: Het bestaan op deze aardkloot verzuipen in een oneindig diep oceaan.

Het einde komt in zicht, en je ziel zal langzaam wegglijden in een intense vorm van rust zwevend de afgrond in, in een zwarter wordende gat. Wat er dan gebeurd, tja dat weet niemand. In ieder geval je bestaan in het stoffelijke en geestelijke weggerot. Als het kwaad nog niet erg genoeg is dan zal het verbranden tot een hopje as die zielig neergestrooid kan worden ergens in de zee of zo: Oh ja, misschien wel bij die ene Frans Bauer concert, dan kunnen die pleziermaker met je ingekleurde As een feestje bouwen. Misschien mag dit stoffelijke niet levende lijk wel lekker onder de grond blijven om nuttig te mogen zijn voor de natuur, want dat is tenminste meerwaarde dan de mensheid op zich.

Vanaf de tienerjaren tot bijna aan de dood bezeten door een grote plaag des levens, je laten beeninvloeden wat andere van je eisen puur alleen al omdat het samen zijn met veel personen om je heen de enigste is wat telt. Ook al leven we als een kluizenaar of krijg je de kans niet krijgt om je leven op te vullen met dierbare vrienden of een partner om je heen, dan nog doen we alles wat men ons opdraagt. Zelfs als we op dat moment zo leiden in onze eenzaamheid dan krijgen we al ironisch genoeg stuiptrekkingen om liever onder de machtige vingers van een kwaadwillig baas die je tevens tot het bot beledigd of uitscheld om maar de meest waardeloze lichamelijk belastende werk uit te voeren, onder het mom er moet brood op de plank komen. Het kan dan ook nog niet zo zijn: Nou ja het gebeurd echt, dat men zich liever een schok toe aan zich zelf toedient dan hij/zij zich in een geluiddicht omgeving zonder enig mens om zich heen lekker afzondert kan leven!
Nee beste menen, echt sociaal zijn waar het individu centraal staat en alle liefde toegankelijk is puur vanuit onbaatzuchtigheid: Kennen we dat wel?. Misschien willen we ergens bij horen omdat dat eenmaal de wet is!

De mensheid is zo eigenwijs zo eigenwijs zelfs dat het ten kost gaat van alles. Tijd en vrijheid, dat kennen we niet, liever vullen we onze tijden in met onnuttige bezigheid. Ook ik maak mij daar schuldig aan. Je zal maar gedoseerd en een diepgaand leven hebben. Eerst in alle rust fantaseren en voor uit kijkend naar een bizar mooie toekomst, en dan 12 uur lang met nuttige zaken bezig houden zoals kunst maken, mooie natuur wandelingen maken of misschien wel muziek componeren. Maar alstublieft zeg mag ik na een leuk bezoek van collega’s bij mij huis, en een mooie wandeling te hebben gemaakt en, ja met kunst bezig geweest ook even rotzooien op Facebook en ondertussen lekkere trance of gabber muziek luisteren!  Wat is er verkeerd aan om lekker dom en ordinair zelfs schaamteloos rotzooi te kijken op tv, of pleuris berichten te posten op facebook.

Zelfs het meeste inhoudsloze simpel vermaak is gedoseerd echt wel leuk. Want nadenken hoeft dan echt niet meer. Dit kan pure schoonheid zijn, en ondertussen zit ik gewoon over koetjes en kalfjes te praten met mijn partner kijkend naar weer de zoveelste meest waardeloze pulp zooi wat er op tv te zien is, The voice of holland.

Hoe lekker is dat, nou ja, lekker. Lekker om de domheid tot mij op te nemen wachtend op Serendipiteit: De ultieme gedachten kronkel die compleet iets nieuws ter wegen brengt, misschien wel onverwachts bezoek vanuit het publiek van the voice of holland kruipend dwars door de tv scherm heen zo onze woonkamer in. De meest bizarre wezen die ik nog niet eens kan tekenen of schilderen, die mijn fantasie doet prikkelen dat ik er misschien 1000 werken van kan maken, of  nog mooier alle pret aan ons geeft om te bestaan in een eigen gecreëerde universum waar alleen de wetten van mij en mijn partner gelden.

Wat een pretvermaak en wat een kostbare tijd gaat er verloren. Maar wees gerust zal ik liefelijk tegen mij zelf vertellen. De werkelijkheid in ons bestaan is nog saaier en minder mooi dan de werkelijkheid doet verbloemen. Waardeloze pulp programma’s kijken is daar de oorzaak van.

We vullen onze tijd in met geestdodend rotzooi met de hoop dat we snel weer ons nest in kunnen duiken om de verdwenen tijd van die dag te vergeten. The voice of holland zal nooit een bizarre euforie van geluk zorgen: Een prachtwezen kruipend vanuit de tv zo onze huiskamer in. Leuke gedachte dat zeker, maar laten we het maar doen met een sprankje hoop dat iemand iets moois kan zingen: Dat ik er kippenvel van kan krijgen!

Een ware opera zang die een eargasm ter wegen kan brengen zo intens dat mijn hersenen zo wat van genot uit mijn kop worden getrokken om in extase te zweven ergens in een parallelle universum die ook nog eens psychedelisch is.

Tja pretvermaak zonder enige diepgangonderbouwing die de tijd dood is immers een symptoom van een vervuilende kranky systeem die al naar mijn gevoel 2 decennia onze bewustzijn is ingevlogen.

Nutteloosheid en prima spiegeltje hoe wij als mens de tijd nuttig in kunnen invullen. Kijk je de voice om een warme band met je dierbaren te versterken. Of kijk je de voice omdat je slaaf bent geworden van het iets moeten doen dit, ter wel je gewoon een wandeling had kunnen maken!

Laat dit een waarschuwing zijn. Pas op hoe je de tijd invult: Tijd is heel erg kostbaar, kostbaarder dan al het geld op deze wereld.