Wandelen en fietsen het is gratis en het schept de fleurige schepper het zelf  los!
Om even de sleur van alle dagelijkse problemen even weg te laten waaien zonder een de ego te laten spreken, heerlijk!

Ik ben er van overtuigd dat als ik de wereld vanuit mijn venster bekijk een chaos is van niet passende voorstellingsvermogen. Ik probeer altijd mijn voorstellingsvermogen te tarten en te bekijken of deze wel correspondeert met die ene gedachte die ik voor ogen had!

De wereld is veel complexer en niet te bevatten dan ik had durven dromen want hoe verder ik weg zink hoe onvoorspelbaarder en gekker de wereld die ik nu als realistisch ervaar wordt. Soms heb ik het idee dat ik de hoofdverantwoordelijke ben van al deze ellende op deze wereld en dat ik slechts de stip ben waar alles naar toe getrokken wordt.

Maar ik ben ervan overtuigd die ieder mens om mij heen een eigen universum in zijn of haar hoofd heeft. Na vele malen piekeren over het onafhankelijke bestaan gooi ik de handdoek in de ring en durf ik er niet meer over te malen, ik laat deze nare denkwereld los want het is mij toch een oerwoud van onduidelijkheden.

Om deze sleur te vergeten en niet meer mijn geest op de pijnbank leggen ga ik graag een blokje wandelen want ik ben nu verzot op het wandelen. Ooit toen ik mijn fiets als mijn goede vriend zag zijn nu mijn benen de allerbeste vervoersmiddel om de wereld om mij heen te ontdekken.

De wereld ontvouwd om mij heen welke stap ik ook zet. Het lijkt wel een diavoorstelling die elke dag veranderd van filmpje en zo doende eindeloos variaties kent want daardoor is de gehele wereld elke dag anders. Het is niet saai of eentonig want elke wandeling is anders zelfs elk stapje is anders, en zelfs elke lichtinval van de zon inclusief de uitstraling van de kleuren ziet anders aan.

Soms zijn de kleuren bleek maar dan zijn de mensen die ik tegenkom een beetje mal, de ander keer dan is alles zo hoog in contrast dat ik mij op regenboog land waan!.

Deze verschijningen doen zich vooral voor tijdens het wandelen in een natuurgebied, hoe klein of groot deze gebied is maakt niet zo veel uit!

De natuur is divers en alle flora en fauna is welkom. Zelfs de wilde bloemen langs de drukke autowegen, voor mij is niets te weinig.

Zolang er struiken, bloemen, bomen, wateren, velden, dieren zijn ben ik gelukkig. Het is gewoon fantastisch om de natuur op te nemen en alle indrukken tot de detail te bewonderen.

Zolang ik in verbintenis sta met de wereld om mij heen hoe sneller ik mij denkende zelf weg wis en mij begeef in een heel ander besef van bestaan!

Ik wordt één met de natuur zonder ernstige gedachten en zonder mij af te vragen waarom de wereld zo is. Hoe gek het klinkt ik ben vrij van de gehele dwaze realiteit waar ik zo angstig van wordt. Dit is misschien het hoogste goed, de allesomvattende zelfheid ervaren zonder egoïstisch gepieker en een denkbare afstotelijke Godcomplex waar ik onder lijd.

Zolang alle gedachten in dat moment weg zijn ben ik een volmaakt wezen.